İkiz Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

ikiz bebek kombinleri

İkiz bebek sahibi olan aileler genellikle çocukları aynı şekilde giydirmektedirler. Hatta kıyafetle kalmayıp aynı saç modelini bile yapmaktadırlar. Bu durum anne babaların hoşuna gitse de aslında uzmanlara göre oldukça yanlış bir davranıştır. İkiz bebekleri sürekli aynı giydirme durumu zaman içerisinde ikizlerde birtakım sağlıksız sonuçların ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Özellikle birey olma bilincinin oluştuğu yaşlarda ikiz çocuklar kesinlikle aynı giydirilmemelidir.


Her çocuğun kendi karakterini ve tarzını oluşturma hakkı vardır. İkiz çocuklar aynı giydirildiği zaman bu haklar onların elinden alınmış olabilir. İkizlerin aslında farklı iki birey olduğunun bilincine varıp kıyafet seçimi de farklı şekillerde yapılmalıdır. Bireysel farklılıkları göz önünde bulundurulmadan yetiştirilen ikiz bebekler, ergenlik dönemine geldiklerinde genellikle öz güven problemi yaşıyorlar. Buna bağlı olarak da sosyal çevreye uyum sağlamak da zorlanıyor. İkizlerin farklı giydirilmesi öz güvenli bir birey olmaları için büyük önem taşıyor.


Bebeklik döneminde kıyafet seçimini anne babalar yaptığı için farklı kıyafetler giydirmeye özen göstermelidir. İkizler kendi isteklerini belirtebilecek yaşa geldiklerinde ise kıyafet seçimlerini kendileri yapmalıdır.


İkiz Çocuklara Yaklaşım Nasıl Olmalıdır?


İkizler dünyaya geldiği andan itibaren iki farklı bireydir. Farklı bireyler oldukları kabul edilerek gelişim süreci takip edilmelidir. İkizleri aynı tip giydirmekten mutlaka kaçınılmalıdır. Anne babaların ikiz çocuklar konusunda yaptığı en büyük hatalardan biri de ikizleri hep aynı okullara, kurslara göndermektir. İmkanınız olduğu sürece ikiz çocuklarınızı aynı okullara göndermemelisiniz. Bu sayede birbirlerinden bağımsız bir çevre edinebilirler ve iki farklı birey olduklarının bilincine erişebilirler.


İkizlerin karakteristik özellikleri farklı şekillenebilir. Bu durum gayet doğaldır ve bir diğerinin karakterini değiştirmesi için üzerinde baskı kurulmaması gerekir. Örneğin ikizlerden biri fazlasıyla sosyal diğeri ise daha içine kapanık olabilir. Böyle bir durumda içe kapanık olanın daha sosyal olması için zorlanmaması gerekir.


Sırf sevimli görünüyorlar diye ikizleri hep aynı giydirip, aynı ortamda bulundurursanız onların kişilik haklarını elinden almış olabilirsiniz. İkiz çocuk ailelerinin gerekirse bir uzmandan yardım alması gerekir. Bir uzmana danışarak ikiz çocuklarına nasıl davranmaları konusunda daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.

 


Etiketler: ikiz bebekler nasıl giydirilmeli
Şubat 23, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR