0-6 Yaş Çocuk Oyuncakları

0-6 Yaş Çocuk Oyuncakları

Bebeklerin gelişiminde oyun çok önemlidir. Bebekler ve çocuklar oyun oynarken yeni şeyler öğrenirler, çevrelerini tanırlar ve sosyalleşirler. Bebeklere doğdukları andan itibaren doğru oyuncaklarla doğru oyunların oynatılması onların gelişimi açısından son derece önemlidir. Oyuncakların çocukların gelişimine katkı sağlaması kadar sağlıklı malzemeden üretilmiş olması da miniklerin sağlığını korumak açısından üzerinde durulması gereken konulardan birisirid. Kanserojen içermeyen, çocukların sağlığını tehdit etmeyen, eğitici ve öğretici 0-6 yaş çocuk oyuncakları için Mamas Lina sayfasını ziyaret ederek sipariş verebilirsiniz.

Oyuncak Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Oyuncak seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerin başında çocuğun yaşına uygun oyuncakları seçmek gelir. Oyuncakların üzerinde yer alan yaş sınırlamaları doğru oyuncağı seçmeniz açısından önemlidir. Çocuğun yaşına ve gelişim dönemine uygun olmayan oyuncaklar miniklerin keyifle oynamasına engel olur. Örneğin, bilişsel gelişimi ile uyumlu olmayan bir lego ile oynayan çocuğun kendine güveni olmayacaktır. Oysa lego oyuncaklar her çocuğun keyifle oynadığı oyuncaklardır. Ancak bazı çocukların bilişsel gelişim seviyesi çok yüksektir. Bu nedenle oyuncak seçerken çocuğun bilişsel gelişim düzeyi ve bireysel özellikleri dikkate alınmalıdır.

Çocuklar kendi bireysel özellikleri olan bireylerdir. Her çocuk birbirinden farklıdır. Farklı şeylere ilgi duyarlar, farklı yetenekleri vardır. Bu durum çocukları farklı oyuncaklara ilgi göstermelerine neden olur. Çocuğunuzun ilgi alanlarını ve yeteneklerini tespit ederek onun için en uygun oyuncağı seçebilirsiniz. Örneğin bazı çocuklar müzikli, hareketli oyuncaklardan hoşlanırken bazı çocuklar bu tarz oyuncaklar yerine daha sakin ve sessiz oyuncakları ve oyunları tercih ederler. Bu özellikleri dikkate almak bebeğiniz ya da çocuğunuz için en doğru oyuncağı belirlemenize yardımcı olur.

Eğitici ve Öğretici Çocuk Oyuncakları

Çocuğunuz için oyuncak seçerken onların bilişsel gelişimine katkı sağlayacak, oynarken öğrenmelerini sağlayacak oyuncakları tercih etmelisiniz. Zihni çalıştıran, çocukların yaratıcılığını artıran, işlem yapabilme fırsatı sunan, motor becerilerini artıran legolar, bloklar, harf küpleri, şekil küpleri, iç içe geçen kaplar, üst üste kule kurmaya yarayan halkalar, farklı şekil ve boyutta bebek ve arabalar, puzzle, müzikli oyuncaklar, hayvan figürleri gibi eğitici ve öğretici oyuncaklar 0-6 yaş çocuk oyuncakları kategorisinde yer alır. Bu oyuncakların  bebeğin yaşına, bilişsel gelişim dönemine, ilgi ve yeteneğine göre farklı model seçenekleri bulunmaktadır. 0-6 yaş çocuklar için en uygun oyuncak modellerini yakından incelemek ve sipariş vermek için Mamas Lina sayfasını ziyaret edebilir, Mamas Lina güvencesi ile istediğiniz ürünü sipariş verebilirsiniz.

Etiketler: çocuk oyuncakları
Mart 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR