1-3 Yaş Çocuklar Hangi Oyuncaklarla Oynar?

1-3 Yaş Çocuklar Hangi Oyuncaklarla Oynar?

Oyun oynamak bebekler ve çocuklar için bir ihtiyaçtır. Oyun oynamak için çocukların oyuncak adı verilen materyallere ihtiyacı vardır. İlk aylardan itibaren bebekler bu materyalleri kullanarak oyun oynarlar. Oyun, bebeğin bilişsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimine katkı sağlar. Bebeklerin ve çocukların gelişiminde önemli bir yere sahip olan oyun için seçilecek materyallerin onların gelişimine olumlu etkisi olmalıdır. Oyuncaklar çeşitli yaş grubu kategorilerine göre tasarlanır. 1-3 yaş çocuk oyuncakları da bu yaş grubunun bilişsel, sosyal, fiziksel ve duygusal gelişimleri dikkate alınarak seçilmelidir. Farklı yaş grupları için tasarlanmış oyuncak çeşitlerini yakından incelemek ve bebeğinizin yaş grubuna uygun  oyuncağı satın almak için Mamas Lina sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

1-3 Yaş Grubu Oyuncak Türleri

1-3 yaş grubu için oyuncak seçerken onların motor gelişimini dikkate almak gerekir. Motor gelişimlerine uygun çekmeli arabalar, büyük legolar, peluş oyuncaklar, tahta blok ve küpler tercih edilebilir.

Bu yaş grubunun dikkatini çeken ve gelişimlerine katkı sağlayan oyuncak türlerinden biri de sesli ve ışıklı oyuncaklardır. Evcilik oyuncakları, bebekler, büyük parçalardan oluşan yap-bozlar bu yaş grubu için uygundur. Çevreyi ve doğayı tanımaya başlayan bu yaş grubu için hayvan minyatürleri de yerinde bir tercih olacaktır. Bu tarz oyuncaklarla çocuklara hayvan türleri ses taklit yolu ile tanıtılabilir. Yaşları gereği çevrelerindeki her şeyi merak eden 1-3 yaş grubu çocukların sosyalleşmelerini sağlayacak oyuncaklar alınmalıdır. Bu yaş grubu için oyuncak seçilirken ilgi alanları ve yetenekleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Müziğe ilgi duyan çocuklar için ritim duygularını geliştiren davul ve zil gibi oyuncaklar uygun olabilir.

Şekilleri öğrenmelerini sağlayan eşleştirme oyuncakları, legolar ve zeka gelişimine katkı sağlayan 1-3 yaş çocuk oyuncakları bu yaş grubunun zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlarken motor becerilerinin de gelişmesini sağlar.

Oyuncak Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hangi yaş grubu için oyuncak seçiyor olursanız olun oyuncak üzerinde belirtilen yaş sınırlamasına dikkat etmelisiniz. Çocuğunuza  bilişsel gelişimine uygun olmayan ve ilgisini çekmeyen oyuncaklar almamalısınız. Oyuncak alırken çocuğunuzun yeteneklerini de dikkate almalısınız. Çok küçü parçaları olan oyuncaklar bebekler ve küçük yaş grupları için tehlike arz eder. Bu tür oyuncakları üzerinde belirtilen yaş grubuna alabilirsiniz. Oyuncağın bebek ve çocuk sağlığına zarar veren maddeden üretilmemiş olması son derece önemlidir. Çocuğunuzun bilişsel gelişimine katkı sağlayacak sağlıklı ve kaliteli 1-3 yaş çocuk oyuncakları için Mamas Linas sayfasını ziyaret ederek beğenidiğiniz oyuncağa kolayca sahip olabilirsiniz.

Etiketler: oyuncak seçimi
Mart 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR