Bebeğiniz İçin Bahar Alışverişi Yaptınız Mı?

bebekler için alışveriş

Baharın gelmesiyle beraber bebeklerinize daha ince ve havadar kıyafetler almanız faydalı olacaktır. Sezonun öne çıkan bebek kıyafetlerini inceleyerek hangi kıyafeti alacağınız konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.


Tecrübesi olmayan ebeveynler genellikle bebeklerini bahar aylarında nasıl giydirecekleri konusunda kararsız kalırlar. Bebekler eğer mevsime uygun bir şekilde giydirilmezse vücutlarında çeşitli problemler gözlenebilir. Bahar aylarında teri emen ve hava girişine izin veren tarzda kumaşlardan üretilmiş olan bebek kıyafetlerine yönelmeniz gerekiyor. Bebeğim ya üşürse diye düşünüp bahar aylarında bebeğe kalın kıyafetler giydirmek mantıklı bir hareket değildir. Daha ince kıyafetler giydirip yanınıza her ihtimale karşı hırka, yelek tarzı kıyafetler alabilirsiniz.


Bebekler İçin Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılır?


Bebekler için kıyafet seçimi yaparken şu hususlara dikkat etmeniz gerekir:


·        Kıyafet seçimi yaparken bebeğinizin cildinin hassas olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Pamuk veya bambu kullanılarak üretilen kıyafetler bebeğinizin cildi için daha idealdir.


·        Üzerinde fermuar veya çıt çıt bulunan kıyafetlere yönelirseniz bebeğinizin üstüne daha rahat değiştirebilirsiniz. Ayrıca bebeğinizin bez değiştirme işlemini de daha pratik bir şekilde yapabilirsiniz.


·        Bebekler için kıyafet alırken, alacağınız kıyafetin kolay yıkanabilir özellikte olmasına dikkat etmelisiniz. Bebekler sıklıkla kustuğu için kıyafetleri daha çabuk kirlenir. Kolay yıkanabilir kıyafetler sayesinde yıkama işlemi daha kolay hale gelecektir.


·        Kıyafet seçimi kadar ne kadar kıyafet alınacağı da önemli bir noktadır. Bebekler için fazla sayıda kıyafet almanıza gerek yoktur. Bebeğiniz kısa sürede büyüyeceği için fazla kıyafet alırsanız boşa gidecektir. Başlangıç için 7-8 parça kıyafet idealdir. Zaman içerisinde bebeğinizin durumuna göre kıyafet eklemesi yapabilirsiniz.


·        Yeni doğan bebeklerin baş bölgeleri daha hassas özelliktedir. Bu yüzden kafalarının hem sıcak tutulması hem de dış etkenlere karşı daha dayanıklı hale gelmesi için şapka kullanılmalıdır. Şapkanın bebeğin kafasını sıkmamasına dikkat edilmelidir.


Özellikle tecrübesi olmayan ebeveynler bebek üşümesin diye bebeklerini kat kat giydirmektedirler. Ancak bu yanlış bir harekettir. Bebeğinizi çok fazla bunaltmamalısınız. Özellikle evin içerisinde sıcak bir ortam yaratıp daha ferah kıyafetler giydirmelisiniz. Dışarı çıkarken de mevsime uygun olacak şekilde kıyafet seçimi yapılmalıdır. 


Etiketler: bebekler için bahar alışverişi, bebek alışverişi
Ocak 18, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR