9 Adımda Çocuklar İçin Kıyafet Seçimi

çocuklar için kıyafet

Çocuk kıyafet seçimi dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Yanlış kıyafet seçimleri çocuğun kıyafetin içerisinde rahat edememesine ve kendini kötü hissetmesine sebep olabilir. Aşağıdaki 9 adımı inceleyerek çocuğunuz için en doğru kıyafeti seçebilirsiniz.

 

1.    Doğru Beden Seçimi

 

Çocuklar için kıyafetler satın alırken, alacağınız kıyafetin çocuğun bedenine uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Çocuğunuzun beden ölçülerini kendiniz ölçebileceğiniz gibi bu işlemi eczanelerde veya sağlık ocaklarında da yaptırabilirsiniz.

 

2.    Doğru Kumaş Seçimi

 

Çocukların cildi yetişkinlere kıyasla daha hassastır. Bu nedenle çocuk kıyafet seçimi yapılırken kumaşın pamuk veya bambu kullanılarak üretilmiş olmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca kumaş teri emen, hava geçiren bir yapıda olmalıdır.

 

3.    Esnek Kıyafetler

 

Çocuklar rahat bir şekilde hareket edebilmek isterler. Eğer giydikleri kıyafet esnek bir yapıda değilse bu çocuğun hareket alanını kısıtlar ve kendini kötü hissetmesine sebep olur. Çocuklar için kıyafetler alırken kumaşın elastik bir yapıda olmasına dikkat edilmelidir.

 

4.    Yaşına Uygun Olması

 

Çocuklar yaşına uygun bir şekilde giydirilmelidir. Kıyafetlerin etiketlerinde beden tablosunun yanı sıra kaç yaş aralığı için uygun olduğu da belirtilir. Bu bilgiler doğrultusunda alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

 

5.    Çocuğun Zevkine Hitap Etmesi

 

Çocuk kıyafet seçimi yapılırken kendi zevkinize göre karar vermemelisiniz. Kıyafetleri çocuğunuza da gösterip fikrini almalısınız. Bu sayede hem çocuğunuzun zevki küçük yaşta şekillenmeye başlayacak hem de birey olma bilincine daha erken sahip olacaktır.

6.    Dayanıklı Olması

 

Çocuklar kıyafetlerine yetişkinlere oranla daha özensiz davranmaktadır. Bu nedenle dayanıklı bir kumaştan üretilmiş kıyafetlere yönelmelisiniz. Bu tarz kıyafetlerin kullanım ömrü daha uzun olacaktır.

 

7.    Kolay Yıkanabilir Olması

 

Çocuklar genellikle kıyafetlerini çok sık kirletirler. Alacağınız kıyafetin kolay yıkanabilir olması işinizi kolaylaştıracaktır.

 

8.    Kolay Ütülenebilir Olması

 

Çamaşır yıkamanın yanı sıra ütü yapmak da özellikle annelerin çok vaktini almaktadır. Çocuğunuza alacağınız kıyafetin kolay ütülenebilir özellikte olması zamandan tasarruf yapmanıza olanak sağlayacaktır.

 

9.    Bütçenize Uygun Olması

Çocuk kıyafet seçimi yaparken kıyafetin bütçenize uygun olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Çocuk kıyafetleri geniş bir fiyat yelpazesine sahip olduğu için bütçenizi zorlamayacak kıyafetleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

 


Etiketler: çocukların kıyafet seçimi, çocuk kıyafetleri, çocuklar için kıyafetler
Ocak 11, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR