Bebekler Yaz Aylarında Nasıl Giydirilmeli?

bebek yazlık kıyafetler

Yeni doğan bebeklerin vücudu 1 yaşından büyük bebeklere göre daha farklı ve hassastır. Bunun nedeni ise bebekler büyüdükçe vücut sıvılarının değişmesidir. Gerek yeni doğan olsun gerekse 1 yaşlarındaki bebekler gereğinden fazla giydirildiğinde isilik problemi ile karşılaşılabilecekleri gibi ince giydirildiğinde de soğuk algınlığı gibi hastalıklarla karşılaşılır. Bu nedenle bebekler için yaz kıyafetleri seçerken dikkat edilmesi gerekir. Yaz aylarında bebekler için özellikle ince ve açık renkli, pamuklu kıyafetler tercih edilmesi gerekir. Sentetik ve naylon karışımı olan kıyafetler bebeğin yaz aylarında daha çok terlemesine ve cildinin tahriş olmasına neden olacaktır. Fazla terlemeye başlayan bebeklerde görülen kaşıntı ve cilt rahatsızlıklarının önüne geçilmesi için giydirilen ürünlerin kalitesine dikkat edilmelidir. Güneş ışınlarını geçirmeyen renklerin tercih edilmesi bebeklerin cildinin korunmasını sağlayacaktır. Ayrıca kıyafetlerin bebeklerin vücudunu sıkmamasına özen gösterilmelidir. Bu nedenle yakaları kol ve bacakları açık olmalıdır. Bebekler için yaz kıyafeti seçerken bebeğin yüzünün ve kafasının korunması için mutlaka şapka tercih etmelisiniz.


Yaz İçin Bebek Kıyafetleri Nasıl Seçilir?


Yazın 27 - 28 derecenin üzerine çıkan havalarda bebeğiniz için kıyafet seçerken kısa kollu, ince ve pamuklu bir body tercih edebilirsiniz. Böylelikle bebeğiniz hem rahat hareket edebilir hem de fazla terlemeyeceği için isilik ve benzeri cilt sorunları ile karşılaşmayacaktır. Yaz aylarında bebeğinizi aşırı giydirmeniz bebeğinizin ısısını bozacağı gibi bağışıklık sisteminin gelişmemesine neden olacaktır. Ayrıca bebeğiniz her hapşırığı üşüdüğünü bir göstergesi olmamakla birlikte güneş ışığına tepki ve herhangi bir alerjik durumda belirtisi olabilir. Bu nedenle bebeğiniz her hapşırdığında üzerine bir kat giysi daha giydirmemeniz gerekir. Bebeğinizin ayaklarına ise yaz, kış mutlaka pamuklu çorap giydirmenizde fayda vardır.


Yazın Bebek Kıyafetlerinde Renk Seçimi


Bebek kıyafeti konusunda renk seçimini nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, sayfamızda yer alan bebek kombinlerine göz atabilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında bebeklerinize mutlaka canlı ve açık tonlar giydirmeniz gerekir. Bunun nedeni ise koyu renklerin güneşi emmesinden kaynaklanmaktadır. Açık renkler güneş ışınlarını getirmeyeceği için bebeğinizin cildini güneşin zararlı ışınlarından koruyacaktır. Ayrıca yazın bebek kıyafetlerinde renk seçimi yaparken bebek yaz kombinleri arasından birbirinden güzel ürünlerden birini tercih edebilirsiniz. Örneğin; Mamaslina’da tercih edeceğiniz Oley 2’li tulum bebeğinizin yaz aylarında rahat hareket etmesini sağlayacaktır. Bandanası sayesinde başına güneş geçmesini de engelleyen bu takımla bebeğiniz için çok doğru bir seçim yapmış olacaksınız. 

 

Etiketler: bebekler için yazlık kıyafetler, yazlık bebek kıyafetleri
Mart 19, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR