Annelerin Mutlaka Okuması Gereken 5 Kitap

annelerin mutlaka okuması gereken kitapları

Çocuk büyütmek zorlu bir süreçtir ve bu dönem içerisinde türlü zorluklarla karşılaşılır. Bu yüzden sağlam bir kaynaktan çocuk büyütme ile alakalı bilgi edinmek çok önemlidir. Çoğu anne baba internetten araştırma yapar. Ancak internette fazlasıyla yanlış bilgiler bulunduğu için bu pek doğru bir yöntem değildir. Çocuklar ile ilgili doğru bilgiler edinmek için en güvenilir kaynaklardan biri kitaplardır. Sadece annelerin değil babaların da bu tarz kitapları okuması gerekir. Özellikle annelerin mutlaka okuması gereken 5 kitap şu şekildedir:

1.    Zehirlenen Çocukluk (Sue Palmer)

Sue Palmer tarafından ele alınan bu kitapta modern dünyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine değiniliyor. Kitapta aynı zamanda bu olumsuz etkilerden çocukları nasıl koruyabileceğinize dair çözüm önerileri de bulunuyor. Akıcı bir üslupla yazıldığı için rahatlıkla okuyabilirsiniz.

Sue Palmer, 3-12 yaş aralığındaki çocuklarla alakalı 200’ü aşkın kitap yazdığı için çocuklar konusunda uzman sayılabilir. Bu sebeple kitapta yer alan çözüm önerilerini gönül rahatlığıyla çocuğunuzun üzerinde uygulayabilirsiniz.

2.    Benlik Saygısı, Yaşam İçin Bir Pasaport (Germain Duclos)

Bu kitap ise okul başarısızlığını engelleme yöntemleri alanında uzman olan Germain Duclos tarafından kaleme alınmıştır. Kitapta son zamanlarda benlik ve öz saygı kavramlarına değinilmiştir. Hem anne babalar hem de çocuklar için oldukça faydalıdır. Kendiniz okuyup edindiğiniz bilgileri çocuğunuza aktarabileceğiniz gibi ileriki zamanlar da çocuğunuzun okumasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuz öz saygı kazanacaktır.

3.    Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk (Bruce D. Perry, Maia Szalavitz)

Üçüncü kitap ise daha öncesinde depresyon, melankoli ve psikoloji alanında herhangi bir bilgisi olmayanların bile rahatlıkla okuyabileceği bir niteliktedir. Bu kitapta çocukların ve çeşitli hastaların dünyalarına girerek insan ilişkileri hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Ayrıca kitap sayesinde çocuğunuzun duygularını daha net bir şekilde anlayabilirsiniz.

4.    Geliştiren Anne-Baba (Doğan Cüceoğlu)

Kitapta genel olarak çocukların büyüme gelişme dönemlerinde anne ve babaların çocuklarıyla yeterli vakit geçirmesi gerektiği vurgulanıyor. Doğan Cüceoğlu, çalışan anne ve babalara çözüm önerileri sunuyor. Ebeveynlerden gelen mektupların ve yanıtlarının bulunduğu bu kitapta siz de çocuğunuzla ilgili yaşadığınız sorunlara çözüm önerisi bulabilirsiniz.

5.    Çocuk Eğitiminde 100 Mucize Çözüm (Hatice Kübra Tongar)

Başarılı bir yazar olan Hatice Tongar, genel olarak anne-çocuk ilişkisinin temeli niteliğinde olan bağlanma sürecine ilişkin bilgiler veriyor. Ayrıca çocuklarda görülen yeme içme ve uykusuzluk problemlerine çözüm getiriyor. Birçok bilginin bulunduğu bu kitabı mutlaka elinizin altında bulundurmalısınız. 

 

Bir önceki yazılarımızdan " Anne Adaylarının Okuması Gereken Kitaplar" başlıklı makalemizi de okumanızı tavsiye ederiz.  


Etiketler: anneler için kitaplar, anne adayları için kitaplar
Ocak 17, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR