Mevsimine Göre Bebek Giyim

bebeklerin mevsimine göre giyimi

Bebeklerin cildi ve vücudu yetişkinlere göre oldukça hassastır. Bebeklerde vücut ısısını koruma yetisi henüz gelişmediği için sıcak ve soğuğa karşı aşırı duyarlı olurlar ve bu sebeple daha çabuk üşürler ve terlerler. Bebeklerinin üşütmesini ya da terlemesini, bu sebeple hasta olmasını istemeyen annelerin en çok endişelendiği konulardan biri de mevsimine göre doğru giyimdir.

Erkek bebek giyim ve kız bebek giyim ürünlerini incelemek için ilgili sayfalarımızı ziyaret edin. 

Bebeğinizi yaz aylarında sıcaktan, kış aylarında soğuktan korurken, bahar aylarında ise dengesiz hava şartlarına dikkat etmeniz gerekir. Mevsimine göre bebek giyiminde dikkat etmeniz gereken şeyler şöyle sıralanabilir:

Bahar Aylarında Bebek Giyimi

Bahar aylarında hava sıcaklığı oldukça değişken olduğu için yetişkinler dahi nasıl giyinecekleri konusunda kararsız kalırlar. Bebek giyiminde de bu değişkenlik sürekli hesaba katılmalıdır.

  • Güneşli, sıcak bir bahar gününde dışarı çıkıyorsanız havanın serinleyebileceğini düşünerek yanınıza mutlaka yünlü, kalın kıyafetler de almalısınız.
  • Serin bir havanın da kısa süre sonra ısınabileceğini düşünüp yedek ince kıyafetler taşımanız gerekir.
  • Teri hızlı emen ve ısıyı kolay geçiren pamuklu veya merserize kumaşlar tercih edilmelidir.

Bahar aylarında, evinizin ısısı dışarıya göre daha düşük olur, bu sebeple bebeğinizi dışarıya çıkarken soyup eve girerken giydirmeniz gerekebilir. Bebeklerin kafatası kemikleri henüz kalınlaşmadığı ve saçları sıklaşmadığı için kafaları sıcak ve soğuğa en duyarlı organlarıdır. Her mevsim pamuklu bir bere ile bebeğinizin kafasını korumanız gerekir.

Yaz Mevsiminde Bebek Giyimi

Yaz mevsiminde bebekler, özellikle öğleden önce on bir ile öğleden sonra dört saatleri arasında korumasız, doğrudan güneşe çıkarılmamalıdır. Baş ve omuzlar öncelikle yanacağı için güneşte şapka ya da pamuklu bere takılmalı omuzlar da kapalı olmalıdır. Yaz aylarında bebeğinizi terletmeyecek, ince ve pamuklu kıyafetler giydirmeniz tavsiye edilir.

Terleyen bebeklerde kaşıntı ve cilt rahatsızlıkları olabilir. Kıyafetin rengi de oldukça önemlidir. Yaz aylarında, güneş ışığını yansıtan açık renkli kıyafetler seçilmelidir. Bebeğinizin kol ve bacaklarının açıkta olması gerekir, ancak açıkta kalan bölgelerin korunmadan güneşe maruz kalmaması gerekir.

Kış Mevsiminde Bebek Giyimi

Kış aylarında bebeğinizi tek katlı kalın kıyafetler yerine, kat kat giydirmeniz daha sağlıklıdır. Böylece ortam sıcaklığı artınca bir katı çıkarabilirsiniz. Dışarı çıkarken de en üste yün bir kazak giydirerek çocuğunuzu soğuktan koruyabilirsiniz. Kış aylarında evinizin sıcaklığını da çok yükseltmemeniz, ideal oda sıcaklığında tutmanız bebeğinizin sağlığı için önemlidir.

 

 

Pek çok anne, bebeğini üşütmemek için ev sıcaklığını fazla yükseltir ya da bebeğini fazla kalın giydirir. Bu şekilde de bebeğiniz terler ve hasta olma ihtimali daha da artar. Kış aylarında kuş tüyü montlar ve yelekler tercih edilebilir. El ve ayakların da sıcak tutulması gerekir; eldiven, çorap ve bot önemlidir. Her mevsim olduğu gibi kış aylarında da öncelikle baş soğuktan korunmalıdır; bu sebeple şapka kullanılmalıdır.

Etiketler: mevsimine göre bebek giyimi
Nisan 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR