Kargo ile Virüs Bulaşır mı?

Korona Virüsü Kargo ile Bulaşır mı?

Günümüzde herkes korona virüsünden korunmaya çalışmakta. Aklımızda çok fazla soru ve tedirginlik var. Avm' lerin kapanıyor olması, dışarıy açıkmaktan kaçınmamız ve bir çok nedenden ötürü alışverişimizi online haline getirmek zorunda kaldık. 

Gelen Kargolar Virüs İçerir mi?

Peki alışverişlerimizi online ortamda gerçekleştirirken ne kadar güvendeyiz? iş te uzmanlardan aldığımız yorumları sizin için derledik. Hasta insanlardan diğerlerine enfekte kişiyle aynı ortamda yaşamak veya bakımını yapmak gibi yakın temasla bulaşır. Mikroplarla kirlenmiş yüzey ve eşyalarla temas etmiş ellerle ağız, burun ve gözlere dokunmakla; hapşırma, öksürme ve konuşma esnasında havaya atılan damlacıkların solunum yoluyla alınmasıyla virüs insanlara geçer. Ancak uzmanlar aynı durumun kargolar için geçerli olmadığını belirtiyor. Virüslerin kuru ortamlarda belli bir süre içinde aktivitelerini yitirdiği belirtiliyor. Kısacası, bir virüs, infekte bir insanın çıkartılarıyla cansız bir eşyaya bulaştığı zaman, aradan geçecek birkaç saat içinde aktivitesini yitirir. Böylece o virüs artık başka bir insana geçemez.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi'nden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Songül Özer anlattı:

'Virüsler çok hızla yayılırlar. Corona da (Korona) bir virüs. Ama çok önemli bir nokta var. Bu virüsler dış ortamda çok fazla canlı kalamazlar. Corona ( Korona) virüsünün canlı kalabilmeleri için mutlaka  canlı bir hücrenin içinde yaşaması gerekir. Bir kan hücresinin, bir solunum içerisinde yaşaması gerekir ki ancak o zaman canlı kalabilirler. Dış ortamda asla canlı kalamazlar. Gelen kargolar ve kargoları taşıyan kişilerle virüs bulaşma şansı asla yoktur. Böyle bir şey mümkün değildir. Çünkü o ürünler ve kutular uzun süre dış ortamda kalıyorlar ve virüslerin yaşaması mümkün değil'

 

Etiketler: kargo, virüs, korona, korona virüsü, kargo ile virüs
Mart 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR