Kışın Bebeğinizi Giydirirken Bilmeniz Gereken 9 İpucu!

Kışın Bebeğinizi Giydirirken Bilmeniz Gereken 9 İpucu!

Havaların soğumasıyla birlikte anne ve babalar, bebeklerinin sağlığından endişe duyar. Bebeklerin mikroplara karşı savunmasız olması da bu endişeyi tetikler. Bebeğin hasta olmasından korkan anne ve babalar, kış ayını sorunsuz bir şekilde geçirmek için farklı yollara başvurur. Bu yollar kimi zaman doğru olsa da kimi zaman farklı sonuçlar doğurabilir. Bebeğin ve annenin beslenmesine dikkat ederek hastalıklara karşı kalkan oluşturması, başvurulan doğru bir yoldur. Fakat bebeğin kıyafet seçimindeki hatalar, alınan tüm tedbirleri olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden kış ayında bebeklerin kıyafet seçimi çok önemlidir. İşte kışın bebeğinizi giydirirken bilmeniz gereken 9 ipucu!


Kalın giydirmek yerine kat kat giydirin: Anneler, bebeklerini kış soğuğundan korumak için genellikle kalın giydirmeyi tercih ederler. Oysaki kalın kıyafet içindeki bebek dışarı ortamından ev vb. kapalı ortamlara geçtiğinde ısı farkından olumsuz etkilenir. Kapalı ortamda kalın kazakla duran bebek, dışarı çıktığı anda terlemeye başlar. Bu sebeple bebekleri kalın giydirmek yerine, kat kat giydirmek uygun olacaktır. Böylece sıcak ortamlarda kıyafetler çıkartılarak azaltılabilir.


Bebeğin baş kısmını devamlı kapatın: Bebekler en çok baş kısımlarından üşümeye başlarlar. Bu yüzden bebeğin soğuk ortamlara çıkarılacağı zamanlarda bere ya da hırkaların şapka kısmıyla örtülmesi gerekir.


Kış ayında güneşi tanıştırın: Kış ayında doğan bebekler güneşten yoksun gelişirler. Güneşin en önemli etkeni olan D vitamininin bebekler için önemi büyüktür. Bu yüzden havaların güneşli olduğu zamanlara uygun giydirilmelidir.


Pijamalarını pamuklu seçin: Kış ayında uykuya dalan bebeklerin pijama seçimi çok önemlidir. Bebeklerin metabolizmaları uyuduklarında daha hızlı çalışır. Fakat sadece ince pijamalar da yetersiz olacaktır. Ayrıca kalın pijamalar da seçilmemelidir. Bu yüzden pijamaları pamuklu tulum olup, içerisine pamuklu bir pijama veya çorap seçilmelidir.


Kıyafet kumaşını doğal malzemelerden kullanın: Bebeklere seçilen kıyafetlerin kumaş yapısı oldukça önemlidir. Kıyafetlerin kumaşı doğal malzemelerden yana olmalı ve hava aldıran kıyafetler tercih edilmelidir. Ayrıca kıyafetlerin kumaşı pamuklu seçilmelidir.


Yün kıyafetleri tercih etmeyin: Yün kıyafetler, bebeklerde alerji yapabilme ihtimalinden dolayı tercih edilmemelidir. Bebeğin vücut ısısını koltuk altından kontrol edebilir, eğer düşükse bir iki kat daha pamuklu kıyafet seçilebilir.


Kuş tüyü tulum kullanın: Özellikle çok soğuk havalarda bebek dışarı çıkarılacaksa soğuğa dayanaklı sıcak tutan kuş tüyü tulumlar tercih edilebilir.


Kolay çıkarılabilir kıyafetler seçin: Kış döneminde çok fazla sıcaklık farkına maruz kalan çocuklar kolayca terler. Bu sebeple kıyafetler kolay çıkarılabilir, çıtçıtlı, fermuarlı veya düğmeli kıyafetler seçilmelidir.


Evde yumuşak tabanlı çoraplar kullanın: Bebeklerin ayak ısılarını kontrol etmek oldukça önemlidir. Bebeklerin vücut sıcaklıklarının sabit tutulması için evde yumuşak tabanlı çoraplar seçilmelidir.


Bebek arabasındayken örtü örtün: Bebekler bebek arabasındayken vücut ısıları düşebilir. Bu yüzden ince pamuklu bir örtünün bebeğin üstüne örtülmesi gerekir. Örtü hem soğuğu önlerken hem de bebeğin vücut ısısının düşmesini engeller.

Etiketler: kışın bebekler nasıl giydirilir, kışın çocuklar nasıl giydirilir
Kasım 27, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR