Kış Hastalıklarından Çocuğumu Nasıl Korurum?

kış hastalıklarından çocuğumu nasıl korurum

 

ÇOCUĞUMU KIŞ HASTALIKLARINDAN NASIL KORURUM? NE YAPMALIYIM?


Kış aylarında bebeklerin ve çocukların ufacık soğuklardan veya başkalarından kaptıkları, soğuk algınlığı, grip ve burun akıntısı gibi rahatsızlıklar anne babaların kabusudur. Çocuklarını gözlerinden sakınan ebeveynler kışın onları hastalıklardan korumak için ellerinden geleni yaparlar.

 


kış hastalıklarından korunma

 

Kışın hastalık virüsleri havada dolaşır, yani bazen çocuğu ne kadar korusak da faydalı olmayabilir. Çok dikkat edilmelidir.


 Peki, Çocuğumu Kış Hastalıklarından Nasıl Korurum?


        Sık sık ellerini yıkayın. Normal el yıkama işlemi insanı hastalık virüslerinden en çok koruyan etkendir. Sıvı sabun ile birlikte saat başı el yıkamak çocukları virüslerden koruyacaktır.

Okuldan gelmiş çocukların elleri mutlaka yıkanmalıdır ayrıca evde bile olsa gerek ödev yaparken kullandığı kalemden, gerek bilgisayardan, gerekse de evdeki diğer eşyalardan eline geçebilecek virüsler nedeniyle ellerin temiz tutması mikroplardan arınıp hastalıklardan korunmak için son derece etkilidir.


        Bol bol C vitamini içeren meyve verin. Çocuğu hastalıklardan koruyup hasta olma riskini en aza indirecek bu yöntem son derece sağlıklıdır ve ilaç kullanmaktansa daha tercih edilebilir bir yöntemdir. Çocuğunuza her gece ihmal etmeden mutlaka meyve yedirip bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz.


        Kıyafetlerine dikkat edilmelidir. Çocuğun ince giymesi engellenmelidir. Gerekirse kalın kıyafetler çocuğun ilgisini çekecek şekilde alınmalı, çocuk ceketini giymekten hoşlanmalıdır. Soğuk havalardan etkilenmeyip ateşlenmemesi için çocuk mutlaka sıkı sıkı giydirilmeli, soğuk ayazın etkili olduğu günlerde ise başından şapkası boynundan atkısı eksik olmamalıdır.


        Kıyafetleri ve oyuncakları temiz tutulmalıdır. Çocuğun kıyafetleri mümkünse günlük değilse iki günde bir mutlaka yıkanmalıdır. Virüsleri en çok taşıyan ve çocuğun hasta olmasını kolaylaştıran temiz olmama durumu, çocuk için ciddi bir tehlikedir. Her gün elini sürdüğü, hatta bazen arkadaşlarının da elinden eksik olmayan oyuncakları çocuk okuldayken veya televizyona dalmışken günlük olarak bulaşık deterjanı veya sabun ile yıkanmalıdır.


        Hasta insanlardan uzak tutun. Aile bireylerinden biri veya bir arkadaşı hastaysa onu onlardan iyileşene kadar uzak tutmanız gerekmektedir. Bulaşıcı olarak değerlendirilen üst solunum yolu hastalıkları çocuğunuzun birkaç haftasını hasta geçirmesini sağlayacağından dikkat edilmelidir.


Etiketler: çocukları hastalıklardan koruma
Kasım 01, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR