Kış Bebeklerinde Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

kış bebekleri cilt bakımı

Bebeklerin hassas ciltleri anneleri oldukça korkutmakta ve özellikle kış aylarında bebeklerini acil ihtiyaçları dışında dışarıya çıkarmamaktadırlar. Bebekler soğuk havayla karşı karşıya kaldıklarında, bir yetişkinin yüz felci geçirme ihtimalinden çok daha yüksek bir ihtimal ile yüz felci geçirme ihtimaline sahiptirler.

 

Anneler havanın soğuk olması dolayısıyla, bebeklerinin cildini onları evlerinin içerisinde tutsalar dahi nemlendirmek ve kurumalarını engellemek isterler. Fakat takdir edilir ki, bu durum düşünüldüğünden daha karmaşıktır. Yetişkin cildine ne sürerse sürsün ne uygularsa uygulasın alacağı sonuç çok fazla değişmeyecek; değiştiği takdirde de bununla baş edebilecektir. Fakat bebeklerin öyle bir durumu olmadığı için, anneler bebeklerine ne süreceklerine karar verememekte ve hatta bazen doktordan öğrendiklerine bile güvenememektedirler.

 

Bu nedenle uygulayabilecekleri başka türlü yöntemlere başvururlar. Örneğin bebeğin vücudunun kreme gerek kalmadan nemlenmesini sağlamak amacıyla, kimi annenin oda sıcaklığında beklettiği salatalığı çocuklarının açıkça kalma oranı yüksek bölgelerine sürdükleri bilinir. Hem oldukça doğaldır hem de bilinen bir yan etkisi bulunmamaktadır.

 

Kış Aylarında Bebekler için Cilt Bakımı Önerileri

 

Bunun dışında bazı önlemler alınarak cilt bakımı sağlanabilir. Örneğin bir bebek çok kalın giydirilip terletilmemelidir. Doğalgazlı bir evde oturan aileler için, bebeklerinin zıbın üzerine giyecekleri bir tulum veya bir tişört onlara yetecektir; çünkü onlar dışarıya çıkarılmamaktadırlar. Bilinenin aksine kat kat giydirmek onlara zarar verir, bu biraz daha büyük çocuklar için yapılması gereken bir eylemdir çünkü onlar çok hareketlidir ve sizinle birlikte arkanızdan dışarıya çıkabilir.

 

Bebeklerin yıkanması da ciltleri için önemlidir. Doktorun verdiği su sıcaklığında bebekler yıkanmalı ve o sıcaklık ayarlanmalıdır. Ilık su önerilir, çünkü sıcak su ona zarar verirken, soğuk su da onu hasta edecektir.

 

Bezin kapladığı alana da ayrıca bakım yapılması gerekir. Bebeklerin özel bölgeleri çok fazla kapalı tutulduğu için, o kısımlar özel bakımlar istemektedir. Çocuğun altı temizlenirken 5 dakika özel bölgelerinin açık tutulması tavsiye edilir, bu kapalı alanın hava almasını sağlayacak ve bebeğin cildini koruyacaktır.

 

Ayrıca egzamaya son derece dikkat edilmelidir ve egzaması olan bebeklerin tırnakları uzamadan kesilmelidir. 

Etiketler: kış bebekleri için cilt bakımı
Aralık 12, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR