Çocukların Evcil Hayvanla Büyümesinin Faydaları

çocukların hayvanlar ile ilişkisi

Çocukların hayvanlarla birlikte büyümesi yıllardır hep tartışılan bir konu olmuştur. Ancak yapılan araştırmalardan çıkan sonuçlar gelişim sürecinde olan çocukları, evcil hayvanlar olumlu yönde etkilemektedir.

 

Çocukların geleceğe daha iyi hazırlanmasında olumlu etkileri olan hayvanlar hem sorumluluk sahibi olmayı hemde karşılıklı sevgi besleme duygularına önemli katkılar sağlamaktadır. Eğer ki bir evcil hayvanla çocuklarınızı aynı ortamda barındırma şansınız yoksa hayvanlarla iç içe bir ortama götürüp hayvan sevgisini aşılamalısınız. Birlikte vakit geçirmeleri oyunlar oynamaları onları sevip dokunmaları, kontrolü yapılmış hayvanlar için, sağlıklı ve gelişimleri açısından son derece önemli.

 

Halk arasında yıllardır hayvanların çocuklardan uzak tutulması gerektiği, tüylerinden hastalık gelebileceği ve ileride belirli sorunlar olabileceği söylenir. Bu da çocukların daha küçük yaştan hayvan sevgisinden uzak kalmasına neden olmuştur. Ancak bilinmelidir ki bakımları ve gereken aşıları yapılan hayvanlarda bu tür durumlar olmuyor.

 

Çocuklarınızın evcil hayvanlarla büyümesinde onlarla olan bağları iletişimlerini güçlenecektir. Empati yetenekleri kuvvetlenip sağlıklı bireyler olma yönünde olumlu etkiler bırakacaktır. Evcil bir hayvanla büyüyen çocukların sağlıklı bir bedene sahip olmalarına, sosyal bir birey olmalarına, içe kapanıklık duygusunu atmalarına ve öz güven sahibi olmalarına etkisi olur. Ayrıca sağlık yönünden de depresyonu ve astımı engelleyecek ve hareket etmeleri dolayısıyla obeziteden kurtulmuş olacaklardır.

 

çocuklar ve evcil hayvanlar

 

 

Aile olma konusunda da etkili olan evcil hayvanlar bireylerin iletişim sorunlarını ortadan kaldırarak birbirlerine daha fazla zaman ayırmalarını sağlıyor. Çocuklar beraber büyüdükleri hayvanları görerek onların gelişim aşamalarına şahit olarak bu yaşam döngüsü hakkında fikir sahibi olan bireyler oluyorlar. Bunun sonucunda bir canlının gereksinimleri ve istekleri konusunda söz sahibi olmuş oluyorlar. Küçük yaşta bu bilinçte yetişen bireyler ileriki dönemlerde daha başarılı oluyorlar. Blue çağında ise bu durum sorumluluk sahibi olmanın verdiği özgüvenle daha anlaşılabilir ve karar verme yönünden fayda sağlamakta.

 

Beraber büyüdükleri hayvanlarla aralarındaki farklı özellikleri kavrayan çocuklar merak etme, inceleme ve analiz etme yönünden de önde oluyorlar.Yapılan incelemeler sonucunda hayvanlarla beraber büyüyen çocukların güven duygularının daha yüksek olduğu kanıtsanmış.

 

Karşılıksız merhamet duygusu olan çocuklar aynı şekilde normal hayatında da karşılık beklemeksizin sadık dostlar ediniyor. Evcil hayvanlardan bahsederken hemen hemen hepimizin aklına gelen kedi veya köpek olsa da bunların yanı sıra kuş, hamster, tavşan ve benzeri hayvanlarda çocuklarınızda aynı olumlu etkileri oluşturacaktır.

 

 

Etiketler: çocuklar ve hayvanlar, çocuklar ve evcil hayvanlar
Kasım 21, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR