Çocukları Akıllı Telefonlardan Uzaklaştırmanın 9 Yolu

çocukları akıllı telefonlardan uzak tutmanın yolları

Teknolojinin gelişmesi hayatın her alanında değişikliklere neden olmuştur. Ortaya çıkan teknolojik aletlerin birçok yararı bulunsa da yanlış kullanımında da zarara yol açmaktadır.

Günümüzde çocukların elinde bile telefon, tablet gibi teknolojik aletler bulunmaktadır. Ancak bu durum kimi zaman çocukların gelişimine engel olabilir. Bu nedenle çocukların özellikle akıllı telefonlardan uzak tutulması gerekir. Çocuğunuzu akıllı telefonlardan uzaklaştırmak için aşağıdaki 9 yöntemi izleyebilirsiniz:

1.    Ailecek günlük yürüyüş yapmaya çalışın.

Günün belli bir saatini ailecek yürüyüş yapmaya ayırabilirsiniz. Yürüyüş yapmak hem çocuğunuza hem de size iyi gelecektir. Yürüyüş yaparken temiz hava alıp vücudunuzu çalıştırmış olursunuz. Yürüyüş sonrasında çocuğunuzla beraber parkta oyun da oynayabilirsiniz.

2.    Müzik açın ve çocuğunuzla beraber dans edin

Havanın yürüyüş yapmaya elverişli olmadığı zamanlarda evde spor yapmayı deneyebilirsiniz. Çocuğunuzun dikkatini akıllı telefonlardan başka bir yöne çekmek için bir müzik açıp çocuğunuzla birlikte dans edebilirsiniz. Bu sayede evde keyifli vakit geçirirken aynı zamanda da spor yapmış olursunuz.

3.    Ev işlerini çocuğunuz için oyuna dönüştürün.

Ufak ev işlerini çocuğunuzla birlikte yapabilirsiniz.  Çocuğunuzun yapabileceği ev işlerini bir oyuna dönüştürerek hem çocuğunuzu akıllı telefonlardan uzak tutabilirsiniz hem de evdeki işlere yardım etme bilincinin oluşmasına katkıda bulunabilirsiniz.

4.    Bir evcil hayvan sahiplenin.

Bir evcil hayvan sahiplenerek çocuğunuzun dikkatini evcil hayvan üzerinde toplayabilirsiniz. Sahipleneceğiniz evcil hayvan ve çocuğunuz arasında dostluk duygusu oluşturacaktır. Eğer bir köpek sahiplenirseniz köpeğinizi çocuğunuz ile birlikte yürüyüşe çıkarabilirsiniz.

5.    Çocuğunuzu bir kursa yazdırın.

Çocuğunuzun ilgisini çekebilecek bir kurs bulup çocuğunuzu bu kursa yazdırabilirsiniz. Kurs sayesinde çocuğunuzun akıllı telefonlara ayırabileceği vakit azalacaktır. Ayrıca kurs, çocuğunuzun çeşitli bilgiler öğrenmesine olanak sağlayacaktır.

6.    Eğer bahçeniz varsa çocuğunuzu bahçe işlerine dahil edin.

Tıpkı ev işlerinde olduğu gibi bahçe işlerini de eğlenceli hale getirerek çocuğunuzun size yardım etmesini sağlayabilirsiniz.  Ancak bu aktivitede çocuğunuzu kesici aletlerden uzak tutunuz.

7.    Çocuğunuzu kitap okumaya yönlendirin.

Çocukları akıllı telefonlardan uzaklaştırmak için kitap okumaya yönlendirebilirsiniz. Kitap seçimini çocuğunuzla beraber yaparsanız çocuğunuzun kitaba dikkatini vermesi daha kolay hale gelecektir.

8.    Günün belirli bir vaktini oyun oynamaya ayırın.

Çocuğunuzla beraber oyun oynayabileceğiniz bir oyun saati belirleyebilirsiniz. Bu sayede hem çocuğunuz telefondan uzaklaşır hem de birlikte vakit geçirme imkanı yakalamış olursunuz.

9.    Çocuğunuzla beraber dışarıda yapabileceğiniz aktiviteler bulun.

 

Haftanın bir gününü çocuğunuzla aktivite yapmaya ayırabilirsiniz. Birlikte çocuğunuzun da hoşuna gidebilecek bir filme gidebilirsiniz. Ya da birlikte yemek yemeye gidebilirsiniz.

      10. Çocuğunuzla rengarenk cıvıl cıvıl kıyafetler almak için alışverişe çıkın.

Çocukların enerjik ve hayat dolu dünyalarına renk katmak için onların gardıroplarına cıvıl cıvıl kıyafetler eklemek oldukça keyifli bir yöntemdir. Fakat alışveriş yaparken, renkli kıyafetlerin yanı sıra, konforlu ve dayanıklı giysilerin de seçilmesi önemlidir. Çocuğunuz için konforlu ve eğlenceli bebek kıyafetleri almak onların da motive olmasını sağlayacaktır. Sizinle eğlenceli anılar biriktirecektir alışveriş süresince.


Etiketler: çocukları akıllı telefonlardan uzak tutmanın yolları
Şubat 07, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR