Çocuklar İçin Zeka Geliştiren Kutu Oyunları

çocuklar için zeka oyunları

Ailelerin çocuklarını bilinçli bir şekilde büyütmeleri, çocukların zekasını yaşıtlarından bir ileriye taşımaları için var olan zeka geliştiren kutu oyunları çocuklar için son derece yararlıdır. Çocukların derslerinde veya günlük hayatlarında daha pratik düşünmelerini sağlayan bu oyunlar, ebeveynler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

 

Bulunduğu yaş aralığına göre farklılık gösteren ve 1-16 yaş arasındaki her bireyin yaş grubuna göre olan bu oyunlar hem kalitelidir hem de gerçekten gelişime büyük katkı sağlamaktadır. Ayrıca çocukların eğlenmesini de sağladıklarından teklif ettiğinizde hayır demeyecekleri bir şeydir.

 

Bu oyunlar çocukların planlama, organizasyon, dikkat, odaklanma, ayırt etme ve öngörü yeteneklerini geliştirir. Gelişen bu özellikler çocukların yaşamını daha kolaylaştıracak ve yaşıtlarından ileriye taşıyacaktır.

 

Başladığı işi sonuna kadar götürme, azim etme ve mücadele etme gibi özelliklerini geliştireceğinden, çocuk başladığı işi yarım bırakmamayı ve bir şeyde ısrarcı olmayı öğrenir. Hırslı olmasını sağlayacak bu oyunlar çocuk için son derece etkilidir.

 


 

Zeka oyunları ile büyüyen çocuklar yaşıtlarından daha olgun davranır, daha doğru kararlar alıp, istikrarlı olurlar yani karakterlerine de büyük etkisi bulunmaktadır. Bakış açılarını değiştirir ve öz eleştiri yapabilmelerine sebep olur. En doğru benim diyen çocuklar yetişmemiş olur. Eksik yönlerini geliştirmek için çabalayıp en doğru kişi olmaya çalışırlar ama asla bununla yetinmezler.

 

Derslerinde diğer çocuklardan daha başarılıdırlar. Bir hedefleri olur ve gitgide kendilerini geliştirirler, hırsları onları hedeflerine ulaştıracaktır.

 

Göründüğünden daha fazla fayda sağlayan bu oyunlar, son derece faydalıdır. Özellikle okul öncesi grubu için sayıları öğrenmede, renkleri kavramada, sembolleri ve eşyaları tanımada çocuklara kolaylık sağlayacak arkadaşlarından daha önce öğrenmelerini hatta bazen arkadaşlarından daha kolay şekil çizmelerini sağlayacaktır.

 

Çocukların yaptıkları işe yoğunlaşıp konsantre olmasını sağlayan bu oyunlar, arkadaşlık ilişkilerinde çocuğu ön plana çıkartıp daha kolay arkadaş bulmasını sağlayacaktır.

               

Birçok çeşidi olan zekâ oyunları, yaş grubuna göre farklılık gösterdiğinden bir bütün olarak tanımlamak mümkün değildir. Her oyunun geliştirdiği özellikler farklı olabilir. Genellikle oyunların üzerinde hangi yaşa uygun olduğu ve neleri geliştirdiği yazmaktadır.  Zekâ oyunları mutlaka tercih edilmeli ve çocuklar boş boş telefonla oynamaya mahkûm bırakılmaktansa, bu oyunları oynamalıdır. 

 


Etiketler: çocuklar için zeka oyunları
Kasım 20, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR