Çocuklar İçin Kreş Çantası Nasıl Seçilmelidir?

Çocuklar İçin Kreş Çantası Nasıl Seçilmelidir?

Çocuk kreş çantaları seçilirken çocuğun günlük rutin içerisinde hangi gereçleri okula götürdüğü dikkate alınmalıdır. Çocuğun ihtiyacına göre tercih edilecek olan büyük veya küçük çantalar, mutlaka çocuğun sırtını rahatsız etmeyecek ortopedik çantalar olmalıdır, aksi takdirde çocuk bu konuyla ilgili ciddi sıkıntılara maruz kalacaktır.


 

   

 

Harika Kanatlar Kreş Çantası Satın almak için buraya tıklayınız. 

Kreş çantaları genellikle küçük yapıda olmaktadır ve miniklerin sırtlarının küçüklüğüne göre ayarlanmıştır. Örneğin boyları genellikle 15-25 cm arasındayken, ağırlıkları yok denecek kadar azdır.

 

Çocuklar kreşe günlük olarak biraz meyve, orada yemek için kap-çanak, bazı okul gereçleri (kalem, silgi, defter, cetvel, boya kitabı, boya kalemleri, keçeli kalem, sulu boya, pastel boya gibi) taşımaktadır. Okul gereçlerinin hepsinin aynı gün lazım olmayacağı ve düzeninin öğretmen tarafından belirleneceği düşünüldüğünde; bu sayılan eşyaları taşımaları ve çantalarına sığdırmaları çok da zor olmayacaktır. Yine de eşyası her gün fazla olan çocuklar için, biraz daha büyük olan ilkokul çantaları tercih edilebilir.


Çocuk Kreş Çantası Seçimi 

  

Çocuk kreş çantası seçimi için önemli kriterlerden diğer biri de çocuğun o çantayı beğenmesi ve kullanmak istemesidir. Çünkü bir çocuk eğer çantasını beğeniyorsa bunu dış dünyaya göstermek isteyecektir. Bunun dışında çocuğun arkadaşları sırt çantasını beğendikleri, onunla ilgilendikleri takdirde bu çocuğun öz güvenini yüceltecek ve kendini arkadaşlarına karşı savunmada daha iyi hissedecektir.

   

 

 

Kreş çantaları tekerlekli ve tekerleksiz olmak üzere ikiye ayrılırlar. Tekerlekli çantalar eşyası fazla ve ağır olan çocuklar için tercih edilmeye uygundur ve uygun şartlar varsa tercih edilmelidir. Tekerleklerin çabuk yıpranması dolayısıyla anne babalar pek almak istemezler fakat, çocukların tam gelişim dönemlerinde ağır kaldırmaları kan dolaşımlarını etkileyecek ve hatta boylarının uzamasına engel bile olacaktır.

 

Tekerleksiz çantalar ise çoğunlukla az eşya taşıyan öğrenciler tarafından tercih edilir. Kreş çantası seçilirken öğrencinin durumu göz ardı edilemez ve onun tercihlerine kesinlikle saygı duyulmalıdır. 

 

Niloya çekçekli kreş çantasını satın almak için buraya tıklayınız. 

 

Minnie Mouse Kreş çantası satın almak için buraya tıklayınız.  

 


Etiketler: kreş çantası, kreş çantası seçimi
Kasım 17, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR