Çocuk Oto Koltuğu Neden Kullanılmalı?

Çocuk Oto Koltuğu Neden Kullanılmalı?

Trafik kazalarında meydana gelen ölüm ve yaralanmaların birçoğu emniyet kemeri takmamak ve bebekler ile çocuklar için gerekli koruma önlemini almamaktan kaynaklanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmaya göre ölümlü trafik kazalarında çocukların yaralanmasında veya hayatını kaybetmesinde çocuk oto koltuğu kullanılmaması önemli bir nedendir. Çocuk oto koltuğu çocukların güven içinde yolculuk yapmasını sağlar ve kullanmak zorunludur.  Siz de çocuklarınızın yolculuk esnasında güvenliğini sağlamak için Britax-römer, Ferrari, Maxi-cosi markalarına ait yüksek konforlu çocuk oto koltuklarından beğendiğiniz modele Mamas Lina sayfasını ziyaret ederek sahip olabilirsiniz.

Çocuk Koruma Sistemleri

Bebekler, yeni yürümeye başlamış çocuklar ve daha büyük çocuklar için kullanılması zorunlu olan çocuk oto koltukları, çocuk koruma sistemleri olarak da değerlendirilir. Bebeklerin ve çocukların kas ve iskelet sistemleri tam olarak gelişmediği için emniyet kemeri kullanmaları sakıncalıdır. Güvenlikleri ancak oto koltuğu ile sağlanabilir. Yasal olarak da belirli kilo ve yaşa kadar kullanılması zorunlu olan çocuk güvenlik sistemleri, çocukların güvenliğini sağlamak üzere onların kas ve iskelet sistemleri düşünülerek tasarlanmış ürünlerdir.

Küçük ya da büyük bir çarpma esnasında çarpmanın etkisini azaltır, bebeğinizin ya da çocuğunuzun hareketini durdurur. Böylece çarpmanın etkisi ile çocuk araç içinde sağa sola savrulmaz, sabit kalır. Böylece yaralanma ve ölüm riski en aza indirilmiş olur. Çocuklar için özel olarak dizayn edilmiş çocuk oto koltukları onları sıkmaz aksine yüksek konfor sağlar.

Çocuk Oto Koltuğu Çeşitleri 

Çocuk oto koltukları yaş ve kiloya bağlı olarak farklı modellerde üretilir. 0-1 yaş aralığındaki bebekler için infant tipi adı verilen ana kucağı tarzında dizayn edilmiş oto koltukları kullanılır. Bebeğin boyun ve kafasını korumaya yönelik detaylarla donatılan bu oto koltukları 8-9 kiloya kadar olan bebekler için uygundur.

0-4 yaş ve 9-18 kg aralığında olan çocuklar için öne bakan haraketli oto koltukları kullanılmalıdır.  4-8 yaş grubundaki çocuklar için destekli oto koltukları kullanılmalıdır. 28-30 kg’a kadar olan çocuklar için uygun olan destekli oto koltuk modelleri emniyet kemeri bulunan çocuk oto koltuklarıdır. Bu koltuklar çocuğunuzun yolculuk esnasında çevreyi seyretmesini sağlar.

Destek koltuklarını kullanamayacak kadar büyüyen çocuklar yolculuk esnasında mutlaka emniyet kemeri kullanmalıdır. Siz de bebeğiniz ya da çocuğunuz için uygun çocuk oto koltuğu satın almak istiyorsanız en çok tercih edilen markaların en kaliteli ürünlerini yakından incelemek ve sipariş vermek için Mamas Lina sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: çocuk oto koltuğu
Mart 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR