Bebekler İçin Şampuan Seçimi

bebekler için şampuan seçimi

Bebek cildi yetişkin cildine kıyasla daha az yağ salgısı ürettiği için çok incedir. pH değeri nötre yakın olan bebeklerin vücudu daha fazla miktarda su içerdiğinden oldukça hassas ve narindir. Bu neden bebekler için şampuan seçimi son derece önemli bir konudur. Bebeklerde doğru şampuan kullanılmadığında tahriş ve enfeksiyon görülme olasılığı daha yüksektir. Bunun nedeni ise bağışıklık sisteminin giriş kapısının cilt yapısı olmasıdır. Yetişkinlere göre daha hassas olan bebeklerin cilt yapısı için kullanılacak şampuanın da yetişkin şampuanından daha farklı ve özel olması gerekmektedir. Hangi şampuanın bebeğinizin derisini tahriş etmeyeceğine ise deneme yanılma yöntemiyle karar verebilirsiniz. Örneğin; ilk defa kullanacağınız bir bebek şampuanını, banyo öncesinde vücudun küçük bir bölgesine uygulayarak test edebilirsiniz. Yaklaşık 1 saat beklemenizin ardından bebeğinizin derisinde kuruluk ya da kızarıklık gözlemlemiyorsanız, şampuanınız testten geçmiş demektir.


Yeni Doğan Bebekler İçin Şampuan Seçimi


Yeni doğan bebeklerin kıyafetlerinden kullanacağı şampuana kadar tüm ürünlerinin hassas olması gerekmektedir. Bunun nedeni ise dünyaya gözlerini yeni açan bebeğin cildinin ve bağışıklık sisteminin güçlü olmamasıdır. Doğru seçilmeyen bebek şampuanları yeni doğan bebeğinizin cildini tahriş edebileceği gibi bazı sağlık problemlerine de neden olabilir. Bu yüzden annelerin yeni doğan bebekler için şampuan seçimi konusunda çok dikkatli olması gerekir. Şampuan seçiminde ise boya, koruyucu madde, bebeğin cildini bozan parfüm ve koku veren maddelerin kullanılmadığı ürünlerin seçilmesine dikkat edilmelidir.


Bebeğinizin Banyosu


Her anne bebeğini nasıl yıkayacağı konusunda tedirginlik duyar. Ancak dikkat edildiğinde en güzel duygulardan birini deneyimleyeceğinizi bebeğinizi yıkarken hissedeceksiniz. Şayet bebeğinizin ilk banyosunu yaptırıyorsanız, hekiminizin de önerisiyle şampuan kullanmadan akan suyun altında yıkayabilirsiniz. Sonraki diğer banyolarında bebekler için özel üretilen şampuanlardan tedarik etmeniz gerekir. Bebeğinizi banyo yaptırırken gerekecek tüm malzemelerin eksiksiz bir şekilde hazır olması, banyo işlemini kolaylaştırabileceği gibi bebeğinizin üşütmesini de engeller.  


Banyo öncesinde bebeğinizi suya alıştırmanız gerekir. Bazı bebekler sudan korkabilir. Bu nedenle bebeğinizin küvetini suyla doldurduktan sonra içerisine şampuan sıkmanız, banyoyu daha eğlenceli hale getirecektir. Bebeğinizi küvetin içerisine direk sokmak yerine küçük küçük ıslatarak başlamanız bebeğinizin banyo yapmayı sevmesini sağlayacaktır. Suya alışan bebeğinizin doğal bebe şampuanı ile hem vücudunu hem de saçlarını yıkayabilirsiniz. Bebeğinizi yıkarken koltuk altları, boyun altı, parmak araları ve poposunu yumuşak bir sünger ile temizlemenizde fayda olacaktır. Banyo yapan bebeğinizi güzelce kurulamanızın ardından bebek pudrası ya da Hindistan cevizi yağı gibi doğal nemlendiriciler kullanmanız da bebeğinizin vücudunun kurumamasını sağlayacaktır. 


Etiketler: bebekler için şampuan seçimi
Mart 15, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR