Bebek ve Çocuklar ile Kış Tatili

bebek ve çocuklar ile kış tatili yapmak

 Kış yaklaşırken sıkıcı şehir kalabalıklığından, yoğun trafikten ve iş stresinden sıkılmış ve tatile gitmeye karar vermişseniz otel seçimi yapmaya başlamışssınız demektir. Eğer bir bebeğiniz veya çocuğunuz varsa biraz daha tedbirli olmanız gerekecektir. Alacağınız bu tedbirlerle tatilinizi daha keyifli bir hale dönüştürebilirsiniz. Öncelikle tatil yerinizi ona göre seçmelisiniz. Gideceğiniz oteldeki yemekler çocuğunuzun yiyebileceği, bildiği yemekler olmalıdır, sevmediği tarzda yemekler olursa yemeyebilir. Tercihen açık büfe olmasına özen gösterin. Bunun dışında gideceğiniz otelin hijyenik olmasına dikkat edin. Eğer emekleyen bir bebeğiniz varsa otelin düzenli olarak odaları temizlemesi önemlidir. Bunun dışında bebekleriniz veya çocuklarınız için onlara özel yatak temin edebileceğiniz bir otel olmalıdır. Otelinizin bulunduğu yerin etrafında ulaşımın kolay sağlanabilmesine, çevresinde market, AVM, eczane, sağlık ocağı, hastane vb. olmasına dikkat edin. Ayrıca gideceğiniz otelde çocuklara özel aktivite alanları, oyun odaları olup olmadığına da bakabilirsiniz. Bebek dostu oteller bulmanız işinizi daha çok kolaylaştıracaktır. Bazı bebek dostu otellerde bebeğinizin hastalanması durumunda doktor bulmanız bile mümkün.



Çantanızı hazırlarken ise çocuklarınızı hasta etmeyecek, so
ğuk hava koşullarına uygun kıyafetler almaya özen gösterin. Çocuklarınız için kullanmanız gereken herhangi bir ilaç varsa mutlaka yanınıza alın. Küçük bir ilk yardım çantası da hazırlayabilirsiniz. Yolculuğunuza göre de önlemler almalısınız. Örneğin uçakla yolculuk yapacaksanız uçakların puset koymak için ayrılan yerlerine biletinizi alabilirsiniz ayrıca uçak inip kalkarken bebeğinizin kulakları basınçtan etkilenmesin diye onu emzirebilirsiniz. Eğer kendi arabanızla seyahat edecekseniz koltuk başlıklarına bebeğinizin dikkatini çekecek oyuncaklar koyabilirsiniz. Bebeğiniz uyumak istemezse sık sık mola verin. Çocuklarınızın sıkılmaması için yanınıza görsel kitaplar, oyun kartları vb. alabilirsiniz.

 

çocuklar ve kış tatili


Tatil yapacağınız yere gittiğiniz zaman çocuklarınız kayak kullanmayı biliyorsa keyifli geçecek demektir. Eğer bilmiyorsa anne veya babalarının bacaklarının arasında öğrenebilirler. Tabi ki belli bir yaş sınırı var bunun da. Çocuklarınızın hastalanmaması için sık sık antibakteriyel jellerle elleri dezenfekte edilmelidir. Eğer çocuğunuz kayarken düşerse şişme, morarma durumunda hemen yerdeki karla soğuk kompres yapabilirsiniz. Tüm bunlara dikkat ettiğiniz takdirde tatiliniz keyifli geçecektir.

Etiketler: bebek ve çocuklar ile kış tataili
Aralık 05, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR