Bebek Kıyafetleri Nasıl Muhafaza Edilir?

bebek kıyafeti saklama yöntemleri

Bebek kıyafetlerini uzun süreli kullanabilmenizin en önemli püf noktası doğru şekilde muhafaza etmesidir. Nem ve rutubet gören kıyafetlerin dokusu büyük oranda zarar görür. Bu nedenle özellikle bebek kıyafetlerini iyi muhafaza etmek istiyorsanız nem ve rutubetli ortamlardan uzak tutmanız gerekir. Genellikle kışlık ve yazlık kıyafetler ayrı ayrı yerlerde ve koşullarda muhafaza edilir. Bu noktada muhafaza etmek istediğiniz bebek kıyafetlerini kaldırmadan önce mutlaka temizlemelisiniz.


Yetişkin kıyafetlerine kıyasla bebek kıyafetlerinin saklama yöntemleri oldukça önem taşımaktadır. Bunun nedeni ise bebeğinizin ya da başka bir bebeğin o giysileri yeniden giyecek olmasıdır. İyi muhafaza edilmeyen bebek kıyafetleri yeniden kullanılacağı zaman bebeğin cildini tahriş edebileceği gibi kullanılmayacak duruma da gelmiş olabilir. Bu sebepte muhafaza etme koşullarınıza özen göstermeniz gerekir.


Bebek Kıyafeti Saklama Yöntemleri



Bebeğinizin kıyafetlerini nasıl muhafaza edeceğinize karar vermediyseniz işe bir karton kutu temin ederek başlayabilirsiniz. Karton kutu çok sayıda bebek kıyafetine içine alabileceği gibi kategori belirlemesi de kolaydır. Ancak kullanılan karton kutuların düşük nem oranına sahip alanlara konulması gerekir. Aksi takdirde kartonun nemden bozulması bebeğinizin giysilerinde küf oluşumuna neden olabilir. Karton kutu kullanırken içerisine plastik bir torba yerleştirmeniz de küf oluşumuna neden olarak bebeğinizin kıyafetlerini rutubetlendirebilir. Bu nedenle karton kutuda muhafaza ettiğiniz bebek kıyafetlerini sakladığınız yere dikkat etmeniz gerekir. Plastik kapaklı küvetler ise kompakt ve taşıması kolay olduğundan bebek kıyafetleri muhafaza etme konusunda güzel bir seçenektir. Ancak plastik kutularda saklanan bebek kıyafetlerinin de güneş ışığına maruz kalmaması gerekir. Güneş ışığına maruz kalan bebek kıyafetleri zaman içinde solmaya ve yıpranmaya başlar. Bundan kaçınmak için güneş görmeyen yerlerde muhafaza etmenizde fayda vardır.


Bebek kıyafetlerini muhafaza etmenin en kolay ve pratik yolu yedek çekmecelerinizde saklamanızdır. Ne yazık ki çoğu evde fazladan bir şifonyer çekmecesi bulunmamaktadır. Bu nedenle bebeğinizin odasına konumlandıracağınız bebek gardırobunu büyük seçmeniz bebeğinizin giysilerinin daima temiz ve sağlıklı muhafaza edilmesini sağlayacaktır.


Bebek kıyafetlerini muhafaza etmeden yıkamanız çok önemlidir. Aralarında aşırı yıpranmış ya da lekeli olanları da atmanızda fayda vardır. İyi temizlenmemiş bebek kıyafetleri üzerinde bulunan lekeler nedeniyle çeşitli böcek ve haşereleri üzerine çekebilir. Bunun önüne geçebilmek için muhafaza edilecek bebek kıyafetlerinin tertemiz hale getirilmesi gerekir. Muhafaza ettiğiniz bebek kıyafetleri arasında kolayca aradığınızı bulabilmeniz için kategorilere ayırmanız oldukça iyi bir fikirdir. Örneğin; 0-6 ay, 6-12 ay ya da yazlık kışlık olarak bebeğinizin giysilerini kategorilere ayırabilirsiniz.


Etiketler: bebek kıyafetleri nasıl muhafaza edilir, bebek kıyafeti muhafaza yöntemleri, bebek kıyafeti saklama yöntemleri
Mart 05, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR