Bebek İçin Doğru Ayakkabı Seçimi

bebekler için doğru ayakkabı seçimi

Öncelikle bilinmesi gereken bebek ayakkabısının bir aksesuar olmadığıdır. Bebeğin ortopedik gelişimini desteklemesi için bebek ayakkabıları oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Vücudu hızlı gelişen ve değişen bebeğin yürümeye başlaması ile birlikte adımlarının yere sağlam basması gerekir. Bunun içinde kaliteli bir bebek ayakkabısına ihtiyaç duyulur. Bu nedenle ebeveynlerin bebeğin kas ve iskelet sistemine zarar vermeyen doğru bebek ayakkabılarını seçmesi gerekir.


Bebeğiniz için yanlış seçilen bir ayakkabının kullanılması tırnak batması, çekiç parmak, nasır gibi pek çok hastalığa sebebiyet verebilir. Bunun önüne geçmek içinse bebek ayakkabıları hakkında iyi bir araştırma yapılması gerekir. Örneğin; nasılsa hemen büyüyecek düşüncesiyle, büyük bir ayakkabı almanız bebeğinizin yürüyememesine ve kas sisteminin bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle Mamaslina’da sunduğumuz bebek ayakkabısı modellerinden bebeğinizin yaşına ve ayağına en uygun olanı tercih edebilirsiniz.


Nasıl Bir Ayakkabı?


Bebeğiniz için ilk adım ayakkabısı alırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunlardan birincisi bebeğinizin ayağına doğru büyüklükte ayakkabı seçmenizdir. Bunun için bebeğinizin ayağının uzunluk, genişlik ve topuğunu ölçmeniz gerekir. Ancak boyutlar belirlenirken bebeğin parmaklarının ayakkabının ucuna sıfırlanması ve aynı zamanda çokta geniş olmaması gerekir. Bunun için yarım santimlik bir boşluk ideal olacaktır.


Dikkat etmeniz gereken ikinci madde ise bebeğiniz için seçtiğiniz ayakkabının hafif ve esnek olmasıdır. Bebeğiniz yürümeye başlarken yalpalayacağı için küçük bir aksaklık dahi düşmesine neden olur. Ağır bir ayakkabı seçildiğinde de bebeğinizin o ayakkabıyı taşınması ve yürümeye çalışması için büyük bir efor sarf etmesi gerekir. Bu nedenle bebeğe hafif bir ayakkabı seçilmelidir. Ayrıca bu ayakkabıların burun kısmının en az 40 derece bükülebilir olması bebeğinize hareket özgürlüğü kazandıracaktır. Bebek ayakkabısı seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise kaymaz tabanlı olmasıdır. Bu tarz bebek ayakkabısı modelleri bebeğinizin kayarak düşme riskini en aza indirecektir. Ayrıca Mamaslina’da sunduğumuz cırt cırtlı ayakkabı modellerimiz de bebeğinizin ayakkabısını pratik bir şekilde giydirip çıkarmanızı sağlayacaktır.


 


 


Tamamen sağlıklı ve bebeğinizin ortopedisini bozmayan ev botları modellerimizle de hem sevimli hem de sıcacık ayaklar... Bebeğinizin ilk adımlarını sağlıklı atabilmesi için ürettiğimiz bebek ayakkabısı modelleri ile her bütçeye ve zevke göre ayakkabı sunmaktayız. Bebeğinizin ayakkabılarının şık ve sevimli olması kadar, ayak sağlığına da önem vermekteyiz.

 


Etiketler: bebek ayakkabıları, çocuk ayakkabıları, bebek ayakkabısı modelleri
Şubat 28, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR