Bebek Bezi Nasıl Bağlanır?

bebek bezi nasıl bağlanır

Bebek bezinin belirli aralıklarla değiştirilmesi bebeğin cildinin sağlığı ve hijyeni açısından oldukça önemlidir. Bebek bezi bağlama işlemine geçmeden önce ilk olarak kirli bezin alınması gerekir. Kirli bezi almak için öncelikle bebeğin ayaklarını tek elinizle yukarıya doğru kaldırmanız gerekir. Diğer elinizle ise bezde bulunan bantları açmalısınız. Bu işlemin ardından da bezin ön kısmını aşağı doğru çekmelisiniz. Bu sayede o bölgede bulunan kirler ve dışkı kalıntıları kısmen temizlenecektir. Eğer bu işlemi tam tersi şekilde yaparsanız bebeğinizde idrar yolu enfeksiyonları gözlenebilir.


Kirli bezi aldıktan sonra bebeğin poposunu ılık su kullanarak temizleyebilirsiniz. Ilık suya bir pamuk veya bez batırarak bebeğin poposunu silebilirsiniz. Bunun yanı sıra temiz içerikli, bebekler için özel olarak üretilmiş ıslak mendillerle de silme işlemini yapabilirsiniz. Silme işlemi yapıldıktan sonra temizlenen bölgeler iyice kurulanmalıdır. Aksi taktirde bebeğinizin cildinde mantar oluşumu meydana gelebilir. Kurulama işlemini bebeğinizin cildini tahriş etmeyecek bir peçete ya da havlu yardımı ile yapabilirsiniz.


Bebek bazı bağlama işlemini yapmak için ise bebeğiniz bel bölgesini havaya doğru kaldırmanız gerekir. Bezin bel bölgesi göbek deliği hizasına gelecek şekilde bez bebeğin altına yerleştirilir. Daha sonrasında bebek bezi bacakların arasından geçirilir ve yanlarda bulunan yapışkan kısımlar sıkıca bağlanır. Ancak bağlama işlemini yaparken bebeğinizin rahat edebileceği bir sıkılıkta bağlamaya özen göstermelisiniz.


Bebek Bezi Hangi Aralıklarla Değiştirilmelidir?


Bebek bezinde meydana gelen ıslaklığın bebeğin cildine zarar vermemesi için bezin düzenli aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Bebek bezi sıklıkla değiştirilmezse, bezde bulunan ıslaklık isilik oluşumuna sebebiyet verebilir. Ayrıca bu ıslaklık dışkı ile birleşirse çeşitli bakterilerin oluşmasına yol açabilir.


Yeni doğmuş olan bebeklerin mesane kaslarının gelişimi henüz tamamlanmamıştır. Bu durum yüzünden yeni doğmuş bebeklerin idrarlarını tutamazlar. Yeni doğan bebeklerin bezlerinin günde 7-8 kere değiştirilmesi daha sağlıklı olacaktır. Daha sonrasında ise 4-5 kere değiştirmek yeterli olacaktır.


Bebeğinizin bezini sıklıkla kontrol etmelisiniz. İdrarını yapmış olması durumunda zaman kaybetmeden kirli bezin alınıp temiz bezin takılması gerekir. Bez seçimi yaparken de bebeğinizin rahat edebileceği, kaliteli bir beze yönelmeniz oldukça önemlidir.

 

Dipnot: Yeni doğmuş bebekleriniz için en iyi kız bebek giyim ürünleri ve erkek bebek giyim ürünleri için verdiğimiz linkleri ziyaret edebilirsiniz. 

 


Etiketler: bebek bezi bağlama yöntemleri, bebek giyim ürünleri
Ocak 29, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR