Bebeğiniz Neden Ağlıyor?

bebeğiniz neden ağlıyor

0-6 YAŞ BEBEKLER NEDEN AĞLAR? BEBEKLER NASIL SUSTURULUR? 6-12 AY BEBEKLER NEDEN AĞLAR?


0-6 Ay


Yeni doğan bir bebeğin ağlaması çoğu ebeveyni korkutur. Hem yeni anne baba olmaları hem de bebeklerinin sürekli olarak ağlaması, onlar için dayanılmazdır. 0-6 grubu bebekler ağlarken çoğu zaman anne babanın da onlarla bir ağladığı görülmüştür.


Neden Ağlar?

 



Genel bebek sorunları olarak nitelendirilen; acıkma, altını ıslatma, gazını çıkarma gibi nedenlerden bebeğiniz ağlar. Nasıl anne babanın yetişkinken bile kontrol edemediği güdüleri vardır, bebeklerin de anne babasıyla kuracağı ilk iletişim ağlamaktır. Acıkma, altının ıslak olması gibi durumlar bebeği rahatsız eder ve konuşmayı bilmeyen bebek ağlamaya başlar.


Ağlaması ebeveynlerin gözünde büyüyecek bir sorun olmamalıdır. Çünkü bir bebeğin ağlaması, bir yetişkinin yemek yemesi kadar normaldir. Onların özelliği budur, ağlamak reflekstir ve onların doğasında vardır.

Bebek 6 haftalık olduğunda beyinleri bir kontrol mekanizması geliştirir. Ağlamayı kontrol etmeye, yalnızca iletişim kurmak istediklerinde ağlamaya başlarlar. Bu ebeveynleri biraz olsun rahatlatır.


Nasıl Durdurulur?


Çok basittir. Gazını çıkarın. Altını değiştirin. Mamasını verin. Ve kucakta sallayıp uyutun. İşte bu kadar.


6-12 Ay


Bebekler 6-12 aylık olduklarında anne babasının hal ve hareketlerini, tepkilerini anlayabilirler. Bebek iç bilgi tabanında bir olayın nedenini ve sonucunu bir araya getirmeye başlamaktadır.


 

Neden Ağlar?


 

6-10 aylık bebekler dişlerini çıkarmaya başlamıştır. Diş ağrısını yirmilik dişlerini çıkarmış her insan bilir, ya da çürükten canı yanmış. Yetişkin bireyler ağlama kontrolü edinmiş olduklarından ağlamazlar fakat 6-12 aylık bebeklerin henüz yeterince ağlama kontrolü olmadığından ve canları son derece acıdığından, ağlamaktan kendilerini alamamaları doğaldır.


Bebek 6-12 aylıkken psikolojik kontrolleri dolayısıyla da ağlamaktadır. Örneğin bebek 5 dakika önce gülerken şimdi neden ağlıyor diye sizleri düşündürebilir. Yalnız hissetmiş, sizi özlemiş veya içgüdülerinden biri devreye girmiş olabilir. O ağladığında annenin koşarak yanına gitmesi, ağlamanın olumlu bir şey olduğunu ona gösterir.

 

Nasıl Durdurulur?

 

Çocuk ne olursa olsun ağrıdan veya psikolojik diğer nedenlerden bir şekilde ağlayacaktır. İstediği ilgiyi göstermek, doktora götürüp ağrısını dindirmek anne babaya birkaç saat kazandırabilir fakat işe yaramayabilir de.

 

Etiketler: bebekler neden ağlar, bebek ağlama sebepleri
Ekim 27, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR