Çocuk Kıyafetlerinde Renk Kullanımı

çocuk kıyafetleri ve renk seçimi

 

Yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da kıyafet seçimi oldukça önemlidir. Çocuklar kıyafet seçimlerini kendileri yaptığında daha öz güvenli oluyor ve kendi tarzlarını oluşturma imkanı yakalıyorlar. Daha öncesinde kızlar için pembe, erkekler için mavi kıyafetler ağırlıkta olsa da son zamanlarda bu durum yön değiştirmiştir. Günümüzde daha çok hem kızların hem erkeklerin giyebileceği unisex kıyafetler popüler hale gelmiştir.


Renklerin Bebekler Üzerindeki Etkisi


Renklerin sadece bebekler üzerinde değil tüm insanlar üzerinde etkisi bulunmaktadır. Bebek kıyafeti seçerken de renklerin etkisi göz önünde bulundurulmalıdır. Bebek kıyafeti alırken daha canlı ve yumuşak renklere ağırlık vermeniz faydalı olacaktır. Özellikle gelişim çağındaki çocukların gündelik kıyafetlerinde canlı renkler tercih edilirse çocuk kıyafetin içerisinde daha enerjik, rahat hissedecektir. Bu sayede de öz güven kazanıp daha kolay sosyalleşebilir.


Kıyafet seçimi yaparken cinsiyet ayrımı yapmamalısınız. Örneğin bebekler asla pembe kıyafet giyemez diye bir durum söz konusu değildir. Bebeğiniz büyüyüp kendi fikirlerini söyleyebilir hale geldiğinde ise kıyafet seçimini kendilerine bırakılmalıdır. Çok absürt bir kıyafet seçmediği sürece kıyafet seçimleri konusunda baskı kurmamalısınız. Çocuk kıyafetlerinin seçimini ebeveynler yaptığı zaman çocuğun birey olma bilinci gelişmeyebilir. Bu sebeple sadece kıyafette değil çocukla ilgili diğer konularda da seçim hakkı çocuğun kendisine bırakılmalıdır.

 


Etiketler: çocuk kıyafetlerinde renk kullanımı
Şubat 09, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR