Bebek Kıyafetlerini Yıkarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

bebek kıyafetleri nasıl yıkanır

 

Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanmalıdır?


Kıyafetler üretilirken birçok kimyasal olaya maruz kalırlar. Bu yüzden bebek kıyafetleri, ilk alındığında bebeğe giydirilmeden önce mutlaka yıkanmalıdır. Bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken temiz içerikli çamaşır deterjanlarına yönelmeniz bebeğinizin cildi açısından daha sağlıklı olacaktır.


Bebeğinizin kıyafetleri küçük parçalardan oluştuğu için bebek kıyafetleri yıkama aşamasında bir çamaşır filesine konularak yıkanabilir. Böylelikle bebeğinizin eldivenleri veya çorapları makine içerisinde kaybolmayacaktır.


Bebeklerin kıyafetleri daha çabuk kirlenir ve düzenli aralıklarla yıkanmalıdır. Bebek kıyafetleri yıkanması işlemine geçilmeden önce lekenin cinsi belirlenmeli ve bu lekeye yönelik deterjan kullanılmalıdır. Ayrıca çamaşır makinesinin ayarları da lekenin türüne ve kıyafetin kumaşına göre ayarlanmalıdır. Eğer bebeğinizin kıyafetinin üzerinde inatçı bir leke varsa, çamaşır deterjanı bulunan ılık bir suda yarım saat kadar kıyafeti bekletirseniz leke daha kolay çıkacaktır. Çamaşır makinesinin programını ayarlarken kıyafetlerin üzerinde bulunan etiketlerden de faydalanabilirsiniz. Bu etiketler bebeğinizin cildinde tahrişe sebep olabileceği için kesip saklayabilirsiniz.


Bebek kıyafetleri yıkanması kadar kurutulmasında da özen gösterilmesi gereken ürünlerdir.


Bebek Kıyafetleri Nasıl Kurutulmalıdır?


Yıkama esnasında kıyafetin üzerinde bulunan kimyasallar, bakteriler ve tozlar temizlenir. Kurutma işlemi doğru bir şekilde yapılmazsa kıyafetler tekrar kimyasallara veya toza maruz kalabilirler. Tıpkı diğer kıyafetler de olduğu gibi bebek kıyafetlerinin kurutulmasında da en doğru ortam açık alandır. Ancak açık alanda da bebek kıyafetleri bazen kire ve toza maruz kalsa da kimyasallardan arınması için en doğru ortamdır.


İmkanı olanlar için ise en doğru yöntem kurutma makinesi kullanmaktır. Çoğu kişi de kurutma makinelerinin kıyafetlere zarar vereceği ya da küçülteceği yönünde bir algı vardır. Ancak kurutma makinelerinin kıyafetlere bir zararı yoktur. Kıyafetlerin küçülmesi durumu da nadir olarak gözlenmektedir. Daha düşük ısı derecesi ile kurutma işlemi yapıldığında herhangi bir zarara sebep olmayacaktır.

 


Etiketler: bebek kıyafetleri nasıl yıkanır, bebek kıyafetleri yıkama yöntemleri
Ocak 25, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR