Anne Adaylarının Okuması Gereken Kitaplar

Anne Adaylarının Okuması Gereken Kitaplar

Hamilelik ve çocuk bakımı konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan anne adayları için bazı kitaplar adeta bir kurtarıcı niteliği taşımaktadır. Kulaktan dolma bilgiler yerine kitaplardan edineceğiniz bilgiler, hamilelik sürecini daha sağlıklı geçirmenize olanak sağlayacaktır. Ayrıca kitaplardan edindiğiniz bilgiler sayesinde de bebeğinizin bakımını doğru bir şekilde yapabilirsiniz. Aşağıda bulunan anne adaylarının okuması gereken kitaplar listesini incelerseniz hangi kitabı alacağınız konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.


Hamilelikte Beslenme ve Yemek Pişirme (Tara Gidus)


Hem anne adayının hem de bebeğin sağlığı için hamilelikte beslenme şekli fazlasıyla önem taşımaktadır. Beslenme uzmanı olan Tara Gidus tarafından hazırlanan kitapta, hamileler için 100 adet tarif yer allıyor. Ayrıca vejetaryen anne adayları ve bazı besinlere alerjisi bulanan anne adayları için de tarifler yer alıyor. Kitabın içerisinde hamilelere yönelik öneriler de bulunuyor.


Hafta Hafta Hamilelik Yogası ve Meditasyon (Neslihan İskit)


Hamilelikte vücudu fazla zorlamayan bir spor düzeni oluşturulmalıdır. Bu sayede hamilelik ve doğum süreci daha rahat geçecektir. Dr. Neslihan İskit, tarafından yazılmış bu kitapta hamilelerin rahatlıkla uygulayabileceği yoga hareketleri bulunuyor. Ayrıca bu kitap sayesinde hamilelikte almış olduğunuz kiloları da verebilirsiniz. İçerisinde Okan Bayülgen tarafından fotoğraflanmış olan Şirin Ediger’in yoga fotoğrafları da bulunmaktadır.


Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler (Tracy Hogg)


Her anne bebek bakımı aşamasında çeşitli sorunlarla karşılaşır. Bazen sorunlar o kadar içinden çıkılmaz hale gelir ki hamilelik sonrası depresyon durumu bile gözlenebilir. Tracy Hogg bu kitapta tam olarak anneliğin kitabını yazmıştır ve bebek bakımı ile alakalı birçok soruna çözüm önerileri sunmuştur. Hamilelik sonrası süreci rahat bir şekilde atlatmak istiyorsanız bu kitabı mutlaka elinizde bulundurmalısınız.


Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakımı Kitabı (Ayşe Öner)


Ayşe Öner, hem kadın doğum hem de yeni doğan ünitelerinde baş ve sorumlu hemşire olarak görev yapmıştır. Yıllar içerisinde edindiği deneyimleri ve tecrübeleri paylaştığı bu kitap, özellikle ilk defa doğum yapacak anne adaylarının okuması gereken bir kitaptır. Hamilelik sürecinde ve sonrasında rehberiniz olabilecek bir kitap özelliği taşımaktadır. 

Etiketler: anne adaylarının okuması gereken kitaplar
Ocak 14, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR