0-24 Ay Bebekler İçin Kıyafet Seçimi

0-24 ay bebekler için kıyafet seçimi

Bebek bekleyen ebeveynlerin bebekleri için kıyafet alışverişi yapması ne kadar keyifli olsa da dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Alacağınız kıyafetlerin doğal ve yumuşak kumaşlardan üretilmiş olması gerekir. Ayrıca alacağınız kıyafetler, bebeğin içerisinde rahatça hareket edebileceği bollukta olmalıdır. Yoksa bebek kıyafetin içerisinde bunalır ve hareket alanı kısıtlanır.


Sırf daha şirin gözüküyor diye türlü kıyafetlere yönelmemelisiniz. Tüylü kıyafetler bulunan tüyler bebeğinizin boğazına kaçabilir. Alacağınız tek parça kıyafetlerin çıt çıtlı olması bebeğin altını değiştirirken size kolaylık sağlayacaktır.


Yeni Doğacak Bebekler İçin Hangi Kıyafetler Alınmalıdır?


Bebeğiniz için kıyafet alışverişi yaparken fazla aşırıya kaçmamalısınız. Bebekler kısa sürede gelişip büyüdüğü için aldığınız çoğu kıyafet boşa gidecektir. Başlangıç olarak şu kıyafetleri almanız yeterlidir:


·        6-7 tane tişört alabilirsiniz. Tişörtlerin bir kısmını yeni doğan bir kısmını ise 0-3 ay bebeklere uygun olacak şekilde seçmelisiniz.


·        Aynı şekilde 6-7 takım pijama alınabilir. Eğer bebeğiniz kış ayında doğacaksa pijamaların daha kalın ve ayak kısımları kapalı olan modelleri tercih edilmelidir.


·        Ayrıca kış ayında doğan bebekler için 3-4 tane de uyku tulumu alınmalıdır. En az 2 tane battaniye de evinizde bulunmalıdır. Ayrıca çocuğun üzerine giymesi için seçilen kıyafetler daha kalın olmalıdır.


·        7-8 tane de zıbın alıp bebeğinizin kıyafetlerinin altına giydirebilirsiniz.


 



 

Yukarıda gördüğümüz sette yeni doğan bebeğinin ihtiyacı olabilecek tüm ürünler yer alıyor. Satın almak için buraya tıklayın


Bebek kıyafetleri kusma ya da dışkının bezden taşması gibi durumlara bağlı olarak sıklıkla kirlenirler. Bu yüzden kolay yıkanabilir özellikte olan kıyafetlere yönelmelisiniz. Yıkama işlemini ise doğal içerikli deterjanlar kullanarak yapmalısınız. Kimyasal içerikli deterjanlar kullandığınızda kıyafetlerin üzerinde kimyasal kalıntıları olabilir ve bebeğinizin cildi zarar görebilir. Kurutma işlemini ise havadar bir ortamda yapmanız daha sağlıklı olacaktır.


Bebeğin cildine zarar verebilecek bir diğer şey ise kıyafetlerin kumaşlarıdır. Kıyafetlerin üretiminde birçok kimyasal madde kullanıldığı için hassas ciltlerinde çeşitli problemlere neden olurlar. Pamuktan veya bambu ipinden imal edilmiş kıyafetlere yönelirseniz bu tarz bir problem yaşamazsınız. Aynı şekilde alınacak olan battaniyenin de doğal ürünlerden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Bebeklik dönemimde egzamaya yatkınlık daha fazla olduğu için yün ürünlerden bir süre uzak durulmalıdır.

 


Etiketler: bebekler için kıyafet seçimi, bebek kıyafetleri seçimi
Ocak 10, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR